Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hvad vil den nye magt i EU?

24. september, 2019 @ 17:00 - 18:30

20DK – 50DK

Topkabalen er faldet på plads i EU, men hvad kan vi forvente os? Det vil vi diskutere på debatmødet, hvor professor Derek Beach fra Aarhus Universitet i debat med DEO’s journalist Maria Rosenberg vil give deres bud på, hvilket EU vi står overfor de næste fem år.

50 procent af de stemmeberettigede EU-borgere stemte ved Europaparlamentsvalget i maj, men hvilket EU får borgerne? Den nuværende formand for Rådet Donald Tusk har været igennem svære forhandlinger for at finde et kompromis til topposterne i EU, som landenes stats- og regeringschefer kunne acceptere.

Tyske Ursula Von der Leyen er ny formand for EU-Kommissionen, mens formanden for Rådet bliver belgiske Charles Michel, tidligere premierminister for Belgien. I EU-Parlamentet har 345 ud af 751 folkevalgte stemt for at deres formand de næste 2 1/2 år bliver italienske David Sassoli fra S&D, og Det Europæiske Råd har indstillet spanske Josep Borrell Fontelles som kandidat til posten som Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik. Von der Leyen skal dog som formand for Kommissionen give sin endelige samtykke, før Fontelles udnævnelse træder i kræft.

Endeligt bliver Mario Draghi efter otte år på posten erstattet af franske Christine Lagarde som formand for Den Europæiske Centralbank.

Men hvem er Ursula Von der Leyen, hvilket EU vil hun arbejde for? Og hvad kan vi forvente os af Michel, Sassoli, Fontelles og Lagarde?

Kom til debatmødet, bliv opdateret på magten i det nye EU, og deltag i debatten.

Detaljer

Dato:
24. september, 2019
Tidspunkt:
17:00 - 18:30
Pris:
20DK – 50DK
Hjemmeside:
https://deo.dk/debatmoeder/jyllandfyn/2019-efteraar/hvad-vil-den-nye-magt-i-eu/

Sted

Folkestedet
Carl Blochs Gade 28
Aarhus, 8000 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Demokrati i Europa Oplysningsforbundet
Telefon:
61712541
E-mail:
maria@deo.dk
Hjemmeside:
https://deo.dk/