Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag om kød, klima og klodens fremtid

november 10 @ 19:00 - 21:00

Dette foredrag vil se på, hvad der er op og ned i debatten om kød, klima og bæredygtighed:
– Hvad siger de seneste beregninger fra FN og verdens førende universiteter? Hvor meget kan det gavne klimaet, hvis der plantes milliarder af træer, og hvor store kostforandringer vil det kræve?
– Hvor stor en del af den danske regerings 2030-mål kan Danmark nå ved at spise anderledes?
– Hvorfor er der forskel på, hvilken kostform der er bedst for klimaet, og hvilken kostform der kan brødføde flest mennesker? Hvad med geografiske forskelle? Hvad med økologien?
– Hvad med ernæring og sundhed? Er der uenigheder mellem forskerne og i så fald om hvad?
– Hvorfor vurderer nogle eksperter, at produktionen af kød og mælk stopper i løbet af 10-20 år?
– Og hvad kan politikerne egentlig gøre?

Foredraget er for alle, der ønsker at blive klogere på emnet. Foredraget er en blanding af hårdtslående fakta og nuancer til eftertænksomhed – uanset hvad tilhøreren selv spiser. Foredraget vil blive illustreret med masser af billeder, verdenskort og enkle udregninger.

OM FOREDRAGSHOLDEREN
Rune-Christoffer Dragsdahl er antropolog, har undervist i bæredygtige fødevaresystemer og skriver ph.d. om landbrugsudvikling. Han har beskæftiget sig med kød, klima og bæredygtighed i 13 år og er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening. Han er en af landets førende eksperter indenfor emnet.

Foredraget afholdes i 10 byer: Gentofte, Vejle, Aarhus, Aalborg, Silkeborg, Esbjerg, Odense, Sorø, Brøndby og Rønne. Se DVF’s kalender på hjemmeside og Facebook for yderligere information.

BILLETTER: Bestilles via vegetarisk.dk/foredrag

Detaljer

Dato:
november 10
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Sted

Folkestedet
Carl Blochs Gade 28
Aarhus, 8000 Danmark