Cykling Uden Alder Aarhus

Cykling Uden Alder i Aarhus

Cykling Uden Alder Aarhus er med til at give gangbesværede og kognitive handicappede aarhusianere i alle aldre muligheden for at få vind i håret, nye oplevelser og snakke om alt mellem himmel og jord sammen med en af de mange rickshawcykelpiloter. Og så er der endda plads til to borgere foruden piloten, så der er rig mulighed for, at man kan tage sit barnebarn eller en god ven med på tur.

Alle lokalcentre i Aarhus Kommune har en rickshaw, som de frivillige cykelpiloter kører rundt på. De frivillige piloter er af begge køn og i alle aldre.

Cykelpiloterne er kendetegnet ved, at de har en stor lyst til at møde nye mennesker, også dem de ellers ikke ville møde til dagligt. De kan lide at gøre andre glade og får selv en masse livsglæde ud af det. Så derfor er Cykling Uden Alder Aarhus også med til at bygge bro mellem mennesker og generationer. Piloterne nyder også at komme ud til nye oplevelser i det fri og får som bonus lidt ekstra motion, da de ikke er bange for at træde i pedalerne, imens de får sig en sludder hen over styret.

Cykling Uden Alder er et landsdækkende tiltag. I Aarhus Kommune har Cykling Uden Alder base på Folkestedet.

 

Vil du være cykelpilot?

Kunne det være noget for dig at være frivillig cykelpilot? ”Cykelpilotens” opgave består i at cykle en tur med gangbesværede og kognitivt handicappede borgere og giver dem en god oplevelse, med vind i håret.

Som frivillig cykelpilot kan du altså være med til at skabe et kærkomment afbræk i hverdagen for (ældre) mennesker, der ikke selv kan komme ud at cykle.

Ofte stillede spørgsmål:

  • Hvad kræver det at cykle rickshaw? Du vil blive introduceret til cyklen af en erfaren cykelpilot. Her får du mulighed for at prøve cyklen, inden du tager passagerer med. Cyklen har udvendige gear og en el-hjælpemotor som man som pilot selv styrer.
  • Hvor ofte skal jeg køre? Du afgør selv hvor ofte du ønsker at cykle.
  • Hvor længe kører man? For de fleste er det passende, hvis selve turen varer ca. 45 minutter (alt afhængigt af vejr og vind), men det er helt op til dig – Hellere en kort tur, end slet ingen tur!

Hvis dette har vagt din interesse kan du henvende dig til Helle Randlev på tlf. 4185 8666 eller på mail rahel@aarhus.dk